Blog


Saal Digital Wanddecoratie Gallery Print

Een aantal weken terug mocht ik nog een wanddecoratie bestellen en reviewen. Ik wilde graag een kleurenfoto laten afdrukken op een mat materiaal. Vorige keer had ik hardschuimplaat besteld. Dit vind ik vooral erg mooi in zwartwit. Nu heb ik dus voor de matte versie van de Gallery Print gekozen. http://www.saal-digital.nl/wanddecoratie/galleryprint . Ik heb een foto uitgezocht met  mijn zoontje Julian erop en was erg benieuwd hoe deze sobere kleuren zouden uitkomen op dit materiaal. De grootte van mijn wanddecoratie is 30 bij 40 cm. Dit is een stuk kleiner dan de andere prints die ik heb van Saal Digital. Maar GalleryPrint is dan ook niet goedkoop! De foto komt mooi uit op de Gallery Print. Omdat de foto vrij donker is moesten we wel goed kijken waar we de print gingen ophangen/neerzetten. Het licht moet er mooi van voren opvallen. Dat staat het mooist. (wel heel lastig met foto’s maken van de print :) De kwaliteit is echt top. De wanddecoratie is van zwaar materiaal. Normaal bestel ik met aluminium ophangprofiel. Dit keer heb ik voor de standaard ophanging gekozen. Dat vonden we wel veel gedoe. Volgende keer weer liever het aluminium profiel. Dat werkte veel sneller. Het bestellen en de levering gingen super snel. Ik kan Saal Digital echt aanbevelen!

 

#saaldigitalnederland

 


Herfst fashion shoot, Behind the Scenes!

21 Oktober 2016

Vandaag heb ik de "behind the scenes" foto's gemaakt voor Style KIDS Blog & Photography. Het was een zeer geslaagde dag met leuke kinderen en mooie kleding! Hier alvast een paar foto's. Voor meer informatie over de leuke kleding, neem gauw een kijkje op het blog!


September 2016: Review Wanddecoratie Saal Digital Nederland

Een aantal weken terug mocht ik nog een wanddecoratie bestellen en reviewen. Ik wilde graag een zwartwit foto laten afdrukken op een mat materiaal. En heb dus voor hardschuimplaat gekozen. http://www.saal-digital.nl/wanddecoratie/hardschuimplaat/ (hier vind je ook een code om met korting te bestellen) Hardschuim is heel licht en weerbestendig. Voor de ophanging heb ik gekozen voor de voor gemonteerde aluminium profiel ophanging. Deze heeft een afstand van ca. 1 cm tot de wand. Met deze ophanging krijgt de wanddecoratie een "zwevende look". Bij Modern Art zit er ook zo’n profiel achterop en daar ben ik erg tevreden over, vandaar dat ik weer voor deze ophanging heb gekozen. De grootte van mijn wanddecoratie is 50 bij 75 cm. De foto komt super mooi uit op de plaat. De matte uitstraling vind ik erg mooi bij zwartwit prints. De kwaliteit is echt top! Ik kan Saal Digital echt aanbevelen!

 

Het enige minpunt vind ik de levertijd. Ik heb best lang op mijn print moeten wachten (11e besteld en 22e geleverd).

 

#saaldigitalnederland


Zoom.nl op de Fotofair 2016

Niet alleen kon je mijn werk zien bij Saal Digital maar ik was ook 1 van de gelukkigen wiens portfolio werd beoordeeld in de Zoom.nl stand. Je kon 5 foto's insturen en op deze manier kans maken om beoordeeld te worden door Fashion (portret en fine-art) fotograaf Richard Terborg en hoofdredacteur van Zoom.nl Robert Theunissen. Wat een eer zou dat zijn.

Een paar dagen voordat de fair begon kreeg ik een mail dat ik 1 van de 5 was die op zondag beoordeeld zouden worden. Geweldig, maar ook best spannend. Zondag 12:30 werd ik naar voren geroepen. Iets wat ik helemaal niet had verwacht. En mocht ik wat vertellen over mijn werk en werden de foto's getoond op het grote scherm. Het was ontzettend leerzaam. Ik heb heel leuk en goed commentaar gehad. Dingen waar ik echt wat aan heb en waar ik mee verder kan! Bedankt Zoom.nl voor deze kans!
(foto van Zoom.nl )


Fotofair 2016

Mei 2016

Ik heb een topdag gehad op de FotoFair in Hilvarenbeek. Bij de stand van Saal Digital Nederland hing mijn werk op Alu Dibond, echt super groot (80 bij 120 cm). Prachtige kwalitieit. Het was leuk de mensen, van Saal Digital, daar te ontmoeten. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking!


Pretty Dutch art & photography door heel europa

 

Saal digital zocht fotografisch talent, die in samenwerking met hen zijn of haar werk op belangrijke fotografische evenementen, beurzen en tentoonstellingen in Europa wil presenteren. (Oproep)

 

En ik ben daarvoor uitgekozen! Zij gaan mijn werken presenteren met logo en naam exclusief op de fotoproducten. Mijn werken worden op fotografische evenementen en beurzen in Nederland (o.a. Fotofair) en Europa tentoongesteld. Zo krijg ik de fantastische mogelijkheid mijn werk internationaal een gezicht te geven. Fotografische evenementen o.a. in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen, Tsjechië en Nederland.

 

Aankomend weekend is de Foto Fair (28 en 29 mei 2016) en daar zullen mijn werken dus ook te zien zijn. Ik heb zelf ook kaarten ontvangen om erheen te gaan en daar alles te bekijken. Ook krijg ik de prints. Uiteraard zal ik hier ook even een verslagje doen van de Foto Fair en wat foto's plaatsen. 

 

Hoe leuk is dat!! Er worden 2 werken van mij gebruikt. The Inquiring eye en Modern Art!

Bedankt Saal digital voor deze super kans!

#saaldigitalnederland

 


Maart 2016: Review Fotoboek Saal Digital Nederland

Ik mocht voor Saal Digital Nederland een Fotoboek laten afdrukken en reviewen. Dat was voor mij een mooie kans om meteen een portfolioboek te maken voor Pretty Dutch Art & Photography.

Ik heb de foto’s die ik in het boek wilde even in een apart mapje op de computer gekopieerd. Zodat ik niet steeds hoef te zoeken. Er moet eerst software worden gedownload voordat je het boek kunt maken. Het is echter een fluitje van een cent om dit te installeren. Ik heb gekozen voor een stand A4 boek met een harde cover. Daarna kan je kiezen hoe je het boek wilt opbouwen. Ik heb gekozen voor een leeg document. Persoonlijk, vind ik het prettig om zelf te bepalen hoe ik alles indeel. Dan is het leuke deel aangebroken; het indelen van het boek. De software is gemakkelijk te gebruiken.

Ik heb gekozen voor een zwarte achtergrond. Je kunt verschillende achtergronden kiezen. Alles is mogelijk. De pagina indelingen heb ik zelf gemaakt, behalve de pagina’s waar ik veel foto’s wilde plaatsen. Uiteraard had ik zelf een layout in Photoshop kunnen maken en kunnen uploaden maar ik vond dit erg handig werken. Er is behoorlijk wat keuze in layouts. Het enige wat ik niet kon vinden is hoe de achtergrond van de layout te wijzigen. Misschien kan dit wel mar ik kon hier niet achter komen. Daardoor is de achtergrond op deze pagina’s niet zwart geworden maar wit. Als je boek klaar is kan je een PDF maken en zo het boek bekijken. Dit was voor mij erg handig want zo kon ik beter inschatten hoe groot ik mijn tekst wilde. Als alles is zoals je wilt, kunt je gaan bestellen. Ook dit ging heel gemakkelijk. Ik heb geen hele snelle internetverbinding maar het ging evengoed snel. Dan is het wachten op de post! Je kunt trouwens je bestelling volgen en je krijgt ook een link om je boek (online) te kunnen delen.

Het pakketje was prima verpakt. Ik heb kleuren en zwart wit foto’s laten afdrukken in het boek. Beiden zien er prima uit! De kaft is stevig en van goede kwaliteit. Ik heb een glanzende kaft gekozen. Deze ziet er netjes uit maar nu ben ik ook wel erg benieuwd naar de matte variant. Als je het boek openslaat zit de eerste foto al meteen aan de achterzijde van de kaft. Dat vind ik niet mooi. Eigenlijk vind ik dat deze zijde leeg hoort te zijn. Natuurlijk had ik de eerste pagina’s zelf leeg kunnen laten…. Volgende keer zal ik dat ook zeker doen. Ook vind ik de afwerking van de eerste pagina niet top. De overige pagina’s zijn van mooi dik materiaal en zijn erg glanzend. Wat mij betreft te glanzend. Volgende keer zou ik de matte variant proberen.

Aan de achterzijde van het boek zit een hele kleine QR code. Ik snap dat deze erop staat. Maar ook op de laatste pagina in het boek staat deze code. Daar was ik wat minder blij mee want daar heb ik ook een foto laten drukken. Eigenlijk zouden de laatste 2 pagina’s, net als de eerste 2, leeg moeten zijn.

In principe ben ik erg tevreden met het product. Ik zal zeker nog eens wat laten afdrukken bij Saal Digital Nederland. Ik ben ook erg benieuwd naar de Fine Art prints en wanddecoratie; aangezien de printkwaliteit prima is. 

Pluspunten:

  • Software
  • Bestelproces
  • Verpakking
  • Kwaliteit print
  • Kwaliteit materiaal

 

Minpunten:

 

  • Naar mijn smaak te veel glans
  • Eerste 2 en laatste 2 pagina’s
  • QR code op de laatste pagina

#saaldigitalnederland